Seminar i Seljord

Skrevet av Jonas Løvaas Gjerstad . Publisert i Nyheter

Velkommen til seminar i Seljord! Foto: J. L. Gjerstad

Velkommen til seminar i Seljord!
Foto: J. L. Gjerstad

TELEMARKSKUA I DET GRØNE SKIFTET
OG MINIKURS FOR KOKKAR

Velkommen til seminar i Seljord! Foto: J. L. Gjerstad

Velkommen til seminar i Seljord!
Foto: J. L. Gjerstad

STED: Dyrskuplassen i Seljord, 25.april kl 10.00 – 16.00
MÅLGRUPPE: aktive bønder, nye bønder som vil lære mer, naturbrukselever, veiledningsapparatet i
landbruket, kokker og andre interesserte

PROGRAM:

Kl. 10.00 Velkommen til Dyrskuplassen v/dagleg leiar Geir Helge Espedalen
Kl. 10.10 Velkommen til seminar v/Hilde Riis, leiar i Landslaget for Telemarkfe
Kl. 10.15 Korleis er situasjonen for dei norske landrasane av storfe nå i 2016 v/Anna Rehnberg frå Norsk genressurssenter
Kl. 10.45 Beitenæringas betydning for kulturlandskap og biologisk mangfald i Noreg, v/ Ellen
Johanne Svalheim, Nibio
Kl 11.30 Mjølkeprosjektet. Hva har vi funnet ut så langt når det gjelder ulike kvaliteter på mjølk
frå landrasane, v/ Ragnhild Aaboe Inglingstad, stipendiat NMBU
Kl. 12.00 Dugurd med smak av telemarkfe
Etter lunsj blir det en todeling av seminarer. De som er kokker eller driver med servering blir med på kjøkkenet til et minikurs med kokken Ragnvald Bakke, hvor man tar for seg langtidssteking av kjøtt fra telemarkfe. Se www.hjemmehoswenche.no De andre fortsetter med programmet:
Kl. 13.00 Presentasjon av Urfe AS v/Ola Langleite. Tilgangen på kjøtt, kvalitet, korleis er
marknaden
Kl 13.20 Budeieveven. Ein presentasjon av kven dei er og kva dei gjer, v/Ingebjørg Håvardsrud
Kl 13.35 Beinstrekk
Kl 13.45 Eksempler på drift med telemarkfe – nokon kalkyler- Kvifor har vi valgt telemarkfe:
o Arne Smøttebråten, Hemsedal. Har 40 dyr av telemarkfe, dølafe, stn og vff. Aktiv bruk av utmarka, minimalt med kraftfor, direktesalg til restauranter
o Kjell Trandokken, Valdres: Setring med produksjon av rume og smør
o Gina Oxum, Skien: Framforing av 3-4 kalver pr ku på kvar laktasjon
o Erik Fleischer, Braskeidfoss: Setra som selskapslokale og møtestad
o Telerå – ein ungdomsbedrift ved Søve landbruksskule som lager karamellar av råmjølk
o Aslak Snarteland, Fyresdal: tradisjonell mjølkeproduksjon med 50 kyr
o Sondre Aasan, Flatdal: tradisjonell mjølkeproduksjon og setring med foredling
o Per Helge Seltveit, Fyresdal: ombygging for foredling av mjølk frå liten besetning
Kl. 15.50 Oppsummering av dagen v/Fylkesmannens landbruksavdeling

PRIS: kr 400,- Elever under 25år: kr 200
PÅMELDING TIL: 97194408 eller post@telemarkfe.no, eller lone@dyrskun.no

PÅMELDINGSFRIST 15.APRIL 2016
Ønsker du overnatting kan det bestilles på Seljord Hotell: tlf: 35064000, post@seljordhotel.no
Enkeltrom med frokost kr 800. Dobbeltrom med frokost kr 1050. Oppgi kode «Telemarkfe» ved bestilling – seinest 11.april

Lynkurs i langtids ”steking” av Telemarkfe

VELKOMMEN

DYRSKUN TFFYLK Landslaget for TelemarkfeTFKOMURFE

Spor fra din side.